Makaleler
Tekne kazalarının meydana gelmesinin ilk on sebebi nelerdir.

Tekne Kazaları Cezaları

*Tekne Kazalarının Meydana Gelmesinin Sebepleri Cezai Yaptırımlar

  1. Operatörün dikkatine: Tekne operatörlerine her zaman uyanık kalmaları ve teknelerini, hava koşullarını ve etraftaki güvenli olmayan koşulları veya nesneleri sürekli olarak izlemeleri gerekmektedir. Denizdeki koşullar tahmin edilemez, yani operatörlerin orada herhangi bir tehlikenin erken uyarı işaretlerini araması gerektiği anlamına gelir.
  2. Uygunsuz gözetleme: Tekne kazalarının bir diğer yaygın nedeni, tehdit veya tehlikeleri izlemek üzere belirlenen uygun bir gözetleme olmamasıdır.
  3. Operatörlerin deneyimsizliği: Sahil Güvenlik’in yıllık raporuna göre, operatör deneyimsizliği tekne kazalarının en yaygın üçüncü nedeniydi. Operatörler sadece botlamanın ve navigasyon kurallarının temellerini anlamakla kalmayıp, aynı zamanda acil durumların üstesinden gelmek için hazırlıklı olmaları gerekmektedir.
  4. Aşırı hız: Yolda güvenli hızlarda sürdüğümüz gibi, teknenizi güvenli bir hızda çalıştırmak çok önemlidir. Bu size tehlikelere tepki vermek için zaman verecektir. Aşırı hız, diğer teknelerle veya gemilerle çarpışmaya neden olabilir.
  5. Bozulan işlem: Alkol veya uyuşturucu kullanımı, ölüm veya ciddi yaralanma ile sonuçlanan tekne kazalarında bir faktör olabilir. kayıkçılar için kan alkol düzeyinin yasal sınırı, otomobil sürücülerinde olduğu gibi, yüzde 0.08’dir.
  6. Ekipman arızası: Güvenli çalışması için uygun tekne bakımı çok önemlidir. Teknenin iyi durumda olduğundan emin olmak için gerekli kontrolleri yapmak tekne sahibinin sorumluluğundadır.
  7. Seyir kurallarına uyulmaması: Suda, bunlar yolun kurallarına benzer. Navigasyon kurallarını ihlal etmek son derece tehlikeli olabilir. Diğer teknelerle çarpışmaya veya teknenin karaya oturmasına sebep olabilir.
  8. Tehlikeli sular: Sudaki koşullar birkaç dakika içinde değişebilir. Bazı durumlar beklenemezken, beklenebilecek senaryolar vardır. Tekne işletmecileri, koşulların her anında dikkatli olmalıdır.
  9. Hava durumu: Tekne operatörleri, dışarı çıkmadan önce fırtına tahminleri ve rüzgar düzenleri dahil olmak üzere her zaman hava koşullarını kontrol etmelidir. Hava uyarılarını asla göz ardı etmeyin.
  10. Dalgaların veya uyanıklıkların gücü: Bir uyanıklık, teknenin gövdesinin geçişinden kaynaklanan suyun bozulmasıdır. Büyük bir dalganın ya da uyanın bir kuvveti kazalara, yaralanmalara ve hatta ölümcül yaralanmalara neden olabilir.

Eğer bir başkasının ihmalkarlığı, umursamazlığı veya kötüye kullanılması nedeniyle bir bot kazasında yaralanan ya da sevilen bir kişi olsaydı, tıbbi masraflar, ücret ve yardım kaybı, hastaneye yatma, kalıcı yaralanmalar, acı ve ıstırap ve duygusal sıkıntı gibi zararlar için tazminat talep edebilirsiniz.Deneyimli bir tekne kazası konularında bilgi sahibi olan avukat, mağdurların ve ailelerin yasal haklarını ve seçeneklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır. Eğer olası bir tekne kazası yaşadıysanız, veya yakınlarınızdan biri veya birileri kaza nedeniyle vefat etti, yaralandı, veya sakat kaldı ise cezai müeyyideler devamında, tazminat hakkınızda doğdu demektir.Bu nedenle konuyu Ceza Avukatı nızla görüşmenizde yararınız olabilir, Sanal ofisimizi ziyaret ederek, konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

KATEGORİLER

Bir cevap yazın

error: SAYFA KORUMALIDIR..